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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBEZERRA, R. M. N. Branqueamento e congelamento de cenoura (Daucus carota L.) cv. Brasilia: caracteristicas quimicas, fisicas e sensoriais. Lavras : ESAL, 1990. 110p. Tese Mestrado.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBEZERRA, R. M. N.; CHITARRA, M. I. F. Textura e pectina em cenoura branqueada e congelada. Ciencia e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v.12, n.2, p.134-139, jul./dez. 1992.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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3.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, D. P. de; SANTOS, C.; SILVA, R. de S.; YOSHIOKA, E. T. O.; BEZERRA, R. M. Contaminação por metais pesados em peixes e água da bacia do rio Cassiporé, estado do Amapá, Brasil. Acta Amazônica, Manaus, v. 15, n. 4, p. 405-414, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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4.Imagem marcado/desmarcadoPADILHA, R. T.; MAGALHÃES, D. M.; SANTIAGO NETO, A. F.; ALVES, T. B.; BEZERRA, R. M.; SILVA, K. P. C. Identificação dos principais agentes etiológicos da mastite em ovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 43., 2006, João Pessoa. Produção animal em biomas tropicais: anais dos simpósios. João Pessoa: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2006. 3 f.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, I. R. V.; FREITAS, E. R.; LIMA, J. R.; VIANA NETO, J. L.; BEZERRA, R. M.; LIMA, R. C. Desempenho e qualidade dos ovos de poedeiras comerciais alimentadas com rações contendo farelo de coco tratado ou não com antioxidante. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 40, n. 11, p. 2431-2438, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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6.Imagem marcado/desmarcadoÇIÇEK, S. S.; BARBOSA, A. L. P.; WENZEL-STORJOHANN, A.; SEGOVIA, J. F. O.; BEZERRA, R. M.; SÖNNICHSEN, F.; ZIDORN, C.; KANZAKI, I.; TASDEMIR, D. Chemical and biological evaluation of Amazonian medicinal plant Vouacapoua americana Aubl. Plants, v. 12, n. 1, 99, 2023.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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7.Imagem marcado/desmarcadoÇIÇEK, S. S.; PÉREZ, M. G; WENZEL-STORJOHANN, A.; BEZERRA, R. M.; SEGOVIA, J. F. O.; GIRRESER, U.; KANZAKI, I.; TASDEMIR, D. Antimicrobial prenylated isoflavones from the leaves of the Amazonian medicinal plant vatairea guianensis Aubl. Journal of Natural Products, v. 85, p. 927-935, 2022.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, R. A. dos; TEIXEIRA, E. N. M.; souza, j. g.; MOREIRA, J. A.; ARRUDA, A. M. V. de; BEZERRA, R. M.; GOULART, C. de C. Caldo de cana desidratado na ração de codornas de corte. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 1, p. 69-75, jan. 2016 Título em inglês: Dehydrated cane juice in meat quail feed.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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9.Imagem marcado/desmarcadoCORREIA, A. F.; SEGOVIA, J. F. O.; BEZERRA, R. M.; GONÇALVES, M. C. A.; ORNELAS, S. S.; SILVEIRA, D.; CARVALHO, J. C. T.; DINIZ, S. P. S. S.; KANZAKI, L. I. B. Aerobic and facultative microorganisms isolated from corroded metallic structures in a hydroeletric power unit in the Amazon Region of Brazil. Air, Soil and Water Research, Auckland, v. 3, p. 113-121, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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10.Imagem marcado/desmarcadoBEZERRA, R. M.; FRAGA, Y. S. B.; SANTOS, T. de J.; ARAÚJO, M. J. B. de; MENEZES JÚNIOR, J. L. de; BRANDÃO, E. T. dos A.; SILVA, P. de A.; IVO, W. M. P. de M.; FERNANDES, M. F. Impacto da remoção da palhada de áreas de cultivo de cana-de-açúcar colhida sem queima sobre a estrutura da comunidade microbiana do solo. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 3., 2013, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 1 CD-ROM. p. 145-152.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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11.Imagem marcado/desmarcadoFRAGA, Y. S. B.; SANTOS, T. de J.; ARAÚJO, M. J. B. de; BEZERRA, R. M.; MENEZES JÚNIOR, J. L. de; BRANDÃO, E. T. dos A.; SILVA, P. de A.; FERNANDES, M. F. Impactos de sistema de colheita cana-de-açúcar sobre a biomassa microbiana do solo e as atividades de enzima dos ciclos de C, P, e S. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 3., 2013, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 1 CD-ROM. p. 238-243.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. J. B. A.; SANTOS, T. de J.; BEZERRA, R. M.; FRAGA, Y. S. B.; MENEZES JÚNIOR, J. L. de; BRANDÃO, E. T. dos A.; BARRETO, A. C.; FERNANDES, M. F. Atributos microbiológicos do solo em diferentes densidades de plantio da gliricídia no pomar cítrico. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 3., 2013, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2013. 1 CD-ROM. p. 124-131.

Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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13.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A. A.; SEGOVIA, J. F. O.; SOUSA, V. Y. K.; MATA, E. C. G.; GONÇALVES, M. C. A.; BEZERRA, R. M.; M. JUNIOR, P. O.; KANZAKI, L. I. B. Antimicrobial activity of amazonian medicinal plants. SpringerPlus, v. 2, n. 371, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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14.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, V. Y. K.; OLIVEIRA, A. A.; SEGOVIA, J. F. O.; GONÇALVES, M. C. A.; BEZERRA, R. M.; M. JÚNIOR, P. O.; HANADA, R. E.; SILVA, I. C. R.; KANZAKI, L. I. B. Antimicrobial bioprospection among environmental bacteria in the amazon biome. Revista Biomedica, v. 24, n. 2, p. 45-52, may-ago. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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15.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, V. Y. K.; SEGOVIA, J. F. O.; MARTINS JÚNIOR, P. O.; BEZERRA, R. M.; GONÇALVES, M. C. A.; PEREIRA, S. W. M.; VALLIM, D. C.; CARVALHO-ASSEF, A. P. D.; HOFER, E.; KANZAKI, L. I. B. Preliminary molecular studies of the first report of Burkholderia pseudomallei isolation from soil collected in the Amapá State, in Northern Brazil. International Journal of Biology, v. 8, n. 1, p. 9-16, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Amapá.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  29/07/2022
Data da última atualização:  08/08/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  ÇIÇEK, S. S.; PÉREZ, M. G; WENZEL-STORJOHANN, A.; BEZERRA, R. M.; SEGOVIA, J. F. O.; GIRRESER, U.; KANZAKI, I.; TASDEMIR, D.
Afiliação:  SERHAT S. ÇIÇEK, KIEL UNIVERSITY; MAYRA GALARZA PÉREZ, KIEL UNIVERSITY; ARLETTE WENZEL-STORJOHANN, GEOMAR; ROBERTO M. BEZERRA, UNIFAP; JORGE FEDERICO ORELLANA SEGOVIA, CPAF-AP; ULRICH GIRRESER, KIEL UNIVERSITY; ISAMU KANZAKI, UNB; DENIZ TASDEMIR, GEOMAR.
Título:  Antimicrobial prenylated isoflavones from the leaves of the Amazonian medicinal plant vatairea guianensis Aubl.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Natural Products, v. 85, p. 927-935, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1021/acs.jnatprod.1c01035
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Vatairea guianenis Aubl. (Fabaceae) is an Amazonian medicinal plant species traditionally used for treating skin diseases. In an initial screening, a V. guianensis leaf extract and its subextracts showed antibacterial and antifungal activities. The EtOAc subextract was selected for chemical workup and afforded five known (1-4 and 8) and six undescribed isoflavones, vatairenones C-H( 5-7 and 9-11). All isoflavones are prenylated in position C-8, displaying either chain-prenylated (1-7) or ring-closed forms (8-11). The most bioactive compound (3) exhibited in vitro activity against clinically relevant bacteria and fungi with IC50 values ranging from 6.8 to 26.9 μM. Due to its broad antimicrobial activity and low general toxicity, compound 3 is a potential lead compound for structural modifications. The results of the present study support the ethnomedicinal use of V. guianensis in the treatment of dermatological disorders. 1H NMR spectra of some of the isolated compounds showed intricate signal patterns, which might explain repeated errors in assigning the correct structure of the isoflavonoid B-ring in the literature and which we resolved by higher order spectra simulations.
Thesagro:  Planta Medicinal.
Thesaurus NAL:  Fabaceae; Medicinal plants.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145058/1/CPAF-AP-2022-Antimicrobial-Prenylated-Isoflavones.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AP18486 - 1UPCAP - DD
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